Marike Boerman

Evenementen

Evenementen in Atelier De Heerlijkheid, Gravin Helenastraat 3, 5221CB Den Bosch – Bokhoven

In mijn atelier worden geregeld culturele evenementen georganiseerd. Denk daarbij aan filmvoorstellingen, concerten, lezingen en dergelijke. Daarnaast is het mijn werkplek, expositieruimte en cursuslocatie.

26 oktober 2018
Film 'To Catch a Fly' + college
Korte film, vertoning en college door regisseurposter
Sanne Kortooms regisseur en scenarioschrijver van de korte film To Catch a Fly, bekroond met acht awards, zal op 26 oktober haar film vertonen bij Marike Boerman in Atelier De Heerlijkheid in Bokhoven. Sanne geeft daarbij college over het tot stand komen van de film. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar marike.boerman@gmail.com. Aanvang 20:00 uur.
Lees meer over Sanne en haar film in het artikel van het Brabants Dagblad → hier.
Bekijk de trailer → hier.

11-13 januari 2019
Expositie cursistenExpositie poster januari 2019
Ik ben ontzettend trots dat ik, na ruim anderhalf jaar les geven in Atelier De Heerlijkheid, jullie kan uitnodigen voor de eerste expositie van werk van mijn cursisten

De opening is op vrijdagavond 11 januari, welkom vanaf 20:00 uur, toegang gratis. Het beloofd een sfeervolle avond te worden met livemuziek door Marcel Bosch op akoestische gitaar en met een openingswoord door Femke van Hest, beleidsmedewerker cultuur van de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Ook op zaterdag en zondag, 12 en 13 januari, zal het atelier open zijn en kun je de expositie bezoeken tussen 11:00 en 17:00 uur. Voel je vrij om iemand mee te nemen.
Atelier De heerlijkheid, Gravin Helenastraat 3, Bokhoven - 5221CB Den Bosch


8 februari 2019
Lezing 'Dali, Disney en Pink Floyd'
Surrealisme in beeldende kunst en in muziek
Marike Boerman neemt je mee op reis door een wereld van absurditeit, dromen en schoonheid. De muziek wordt verzorgd door Born Stuyven, elektrische gitaar.
Vrijdag 8 februari, deuren open om 20:00 uur.
Reserveren door te mailen naar marike.boerman@gmail.com.
Entree: € 12,- inclusief koffie, thee en iets anders te drinken.

29 maart 2019
Filmavond / documentaire 'Boer Peer'
Atelier De Heerlijkheid eert Boer Peer

'Boer Peer' geschilderd door Ole Staalman


Deze avond zal de prachtige documentaire over Boer Peer vertoond worden in het atelier. Kom deze film (nog eens) zien op een plek waar hij zeer goed tot zijn recht komt. Jacqueline de Heij (productie) zal vertellen over hoe deze film tot stand kwam. Er is een geschreven portret van Ton Kuijk, die Peer ooit ontmoette en een van zijn brieven kreeg.
Deze bijzondere avond zal omlijst worden door een expositie van verschillende schilderijen geïnspireerd op Boer Peer gemaakt door cursisten van Atelier De Heerlijkheid.

Informatie over de film
Regie en camera: Daan Jongbloed
Productie: Frank van Osch, Jacqueline De Heij, Nienke Kleintjens
Een aantal jaar geleden stuitte regisseur Daan Jongbloed op een vervallen boerderij. Tot zijn verbazing bleek hier een oude man te wonen die men in het dorp Maliskamp kende als boer Peer. De stilte en soberheid waar Peer in leeft fascineerde Daan enorm. Daan zag een romantisch boertje in een schilderachtige omgeving. Maar voor Peer is zijn leven realiteit. Waarom leeft deze boer zijn leven zoals hij het leeft? Wie is Peer en wat gaat er in hem om? Acht jaar lang bleef Daan terugkomen in een poging Peer en zijn belevingswereld te begrijpen. Voorzichtig laat Peer de filmmaker toe in zijn eenzame leven en pijn uit het verleden.
De documentaire ging op het Nederlands Film Festival 2017 in première. Daarna zagen bijna 10.000 bezoekers de film in de bioscoop.

Op 29 maart draaien we de film in Atelier De Heerlijkheid.
Tijd: inloop 20:00 uur, aanvang 20:30 uur.
Toegang: € 12,- inclusief koffie/thee en een consumptie.
Aanmelden: via een e-mail naar marike.boerman@gmail.com.

19 april 2019
De Lijkwade van Turijn
Lezing over de Lijkwade van Turijn door Rob Gruben
Op Goede Vrijdag 19 april 2019 geeft Rob Gruben in Atelier de Heerlijkheid te Bokhoven een lezing over de Lijkwade van Turijn.
In 1986 werd bekend gemaakt dat de Lijkwade van Turijn door middel van een C14-datering was afgedaan als een middeleeuwse vervalsing. Daarmee leek na jaren strijd over de echtheid van dit reliek het pleit eindelijk beslist. Niets was echter minder waar. Al direct ontstonden er felle discussies over de juistheid van de datering en kwamen er zaken aan het licht die zelfs de meest sceptische wetenschapper niet zonder meer terzijde kon schuiven. Tegenover die ene natuurwetenschappelijke methode die de valsheid van het doek zou bewijzen, stonden letterlijk honderden andere eveneens natuurwetenschappelijke bewijzen die er juist op wezen dat de Lijkwade wel degelijk uit het begin van onze jaartelling moest stammen. Maar als de Lijkwade echt zou zijn, dan werd men meteen geconfronteerd met de opstanding van Christus-Jezus, omdat de sporen op het doek ook daar een uitspraak over doen. En met name die opstanding beschouwden veel welwillende wetenschappers als een brug te ver, als een mogelijke belemmering van hun wetenschappelijke carrière. Daarmee verdween het onderzoek naar de Lijkwade in feite uit het wetenschappelijk discours en verwerd tot een intrigerend en vereerd reliek voor de vrome christen. In 2012 werd het doek gerestaureerd. Met de modernste digitale technieken en dateringsmethoden werden opnieuw overduidelijke aanwijzingen voor de echtheid van het doek gevonden, maar men besloot die niet met veel tamtam wereldkundig te maken. Voor de kerk deed de echtheid er inmiddels niet meer toe: het was een geloofskwestie geworden. Rob Gruben brengt het verhaal van al die overtuigende wetenschappelijke bewijzen met vele afbeeldingen duidelijk en indringend in beeld. Hij weet als eigenaar van een groot archeologisch bedrijf ook waarover hij spreekt als bijvoorbeeld de C14-datering wordt behandeld.

Wanneer: Goede Vrijdag 19 april 2019
Waar: Atelier De Heerlijkheid, Gravin Helenastraat 3 te Bokhoven
Tijd: inloop 20:00 uur, lezing 20.30 uur
Toegang: € 10,- inclusief koffie/thee en een consumptie
Aanmelden: via een e-mail naar marike.boerman@gmail.com.

18 + 19 mei 2019
Workshop modeltekenen/ -schilderen - voor volwassenen
Eén of twee dagen tekenen en schilderen naar levend model, inclusief een luxe high tea

High tea bij workshop

Op 18 en 19 Mei organiseer ik twee dagen modeltekenen/ -schilderen. Inclusief, zoals je in De Heerlijkheid mag verwachten, een luxe high tea. Je werkt naar levend ongekleed model. Een mensenlichaam is mooi, kwetsbaar, sterk en gevoelig tegelijkertijd. Deze workshop is bedoeld om precies dat treffend te leren weergeven.

Zaterdag 18 mei ziet het programma er als volgt uit
13:00 Atelier open. Er is koffie en thee. Je kunt alvast kijken waar je wilt gaan staan of zitten.
13:30 Start workshop.
Door de eeuwen heen is het menselijk lichaam een inspiratiebron geweest voor meerdere kunstenaars. Ik vertel daar over in een korte introductie. Hierna ga je aan de slag. Je werkt met houtskool. Ik leer je over verhoudingen, houdingen, richting en dynamiek. Je leert hoe je snel een model opzet.
15:30 High tea
16.00 Korte poses van het model worden iets langer zodat je meer kunt gaan werken met schaduw en licht. Je leert kijken naar hoe de huid om het lichaam zit. Eventueel werk je met verdunde olieverf.
17.30 Evaluatie onder het genot van een drankje.
18.00 Met een voldaan gevoel naar huis. Wellicht vol inspiratie om de dag erop weer te komen.

Zondag 19 mei ziet het programma er als volgt uit
13:00 Atelier open. Er is koffie en thee. Je kunt alvast kijken waar je wilt gaan staan of zitten.
13:30 Start workshop.
Een korte introductie aan de hand van werk van verschillende kunstenaars over hoe je met licht, en weergave van huid en spieren om kunt gaan.
Hierna ga je aan de slag. Je werkt met verdunde olieverf.
15:30 High tea
16:00 Het model neemt de rest van de middag een pose aan zodat je in alle rust een prachtig eindwerk kunt maken. Je werkt in het materiaal dat je zelf kiest.
17:30 Evaluatie onder het genot van een drankje.
18:00 Met een voldaan gevoel en een prachtig kunstwerk naar huis.

Verdere informatie
De prijs is € 80,- per workshop of € 130,- voor beide workshops. De workshop op zaterdag is geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het gebied van modeltekenen en -schilderen. Ik begeleid iedereen op zijn eigen niveau. De workshop op zondag is alleen geschikt voor mensen die ervaring hebben met modeltekenen en -schilderen en/of mensen die deel genomen hebben aan de workshop op zaterdag.
Aanmelden via een mail naar marike.boerman@gmail.com.

30 augustus 2019
Een avond de tango beleven
Met Willemijn van de Boer en Tango de Barrio
foto Tango de Barrio

Tango de Barrio


Als eigenaresse en docente van tangoschool Firulete brengt Willemijn haar liefde voor de Milonguero tango over. Deze avond vol dans en muziek zal Willemijn in het atelier vertellen over haar fascinatie voor de schoonheid en het eeuwige verlangen naar de intensiteit van het contact. Willemijn beschikt over een uitgebreide collectie en kennis van tangomuziek en draait regelmatig als dj op diverse locaties in Nederland en België. Tango de Barrio zorgt voor live muziek ( → info). Voel, proef en geniet van deze intens mooie dans. Natuurlijk is er gelegenheid om zelf te dansen. Dans je liever niet, kijken en luisteren is ook fijn.

Inloop 20:00 uur, aanvang 20.30 uur, einde 22:30
Toegang € 15,- inclusief koffie, thee en een consumptie
Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch
Aanmelden via een e-mail naar marike.boerman@gmail.com

6-okt-2019
Atelierroute Engelen / Bokhoven

Bezoek de leukste ateliers, waaronder atelier De Heerlijkheid in het prachtige Bokhoven! Een plek waar inspiratie in de lucht hangt. 12:00 - 17:00 uur.

8 november 2019
Filmavond - Biye Dasaan
Staalkunstenaar Bart Somers vertelt over zijn reis en vertoont zijn film

Biye Dasaan


Deze kunstenaar reisde met zijn grote stalen paard naar Mongolië. Wat drijft hem hier toe? De kleurrijke ontmoetingen in de oneindige landschappen laten je wegdromen naar een lege agenda en vrijheid. Bart vertelt met passie over deze reis. Daarna start de film en kun je zelf van de reis, van de prachtige beelden en de muziek genieten. 'Biye Dasaan' betekent onafhankelijk in het Mongools. Staalkunstenaar Bart Somers en cineast Bert Geeraets hebben deze film gemaakt. Een reis naar een onafhankelijk land: Mongolië. Anno 2016 leven daar 1 miljoen mensen nog als nomaden met hun vee en paarden op de steppen. Bart en Bert hebben een groot stalen paard op een aanhanger achter hun auto, een magneet voor de bewoners van Turkije, Kazachstan, Siberië en verder. Hoe oostelijker hoe persoonlijker hun ontmoetingen worden.

Inloop 20:00 uur, aanvang 20.30 uur
Toegang: € 12,- inclusief koffie/thee en consumpties
Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch
Aanmelden: via een e-mail naar marike.boerman@gmail.com


23 november 2019
Workshop Appel & ik
Een workshop met lef. Iets met moderne kunst, portret, schmink en fotografie.

Appel & Ik


Een ontzettend leuke workshop onder begeleiding van professioneel grimeuse Aryel van Hirtum en kunstenares Marike Boerman, inclusief een luxe lunch zoals dat alleen in ‘De Heerlijkheid’ kan.
Deze dag verken je het werk van de Cobra-kunstenaars en abstract-expressionisten. Je krijgt uitleg over de huid als canvas. Na de lunch heten we de modellen welkom, zij zijn het doek waar je een kunstwerk van maakt. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een prachtige foto en de wetenschap dat het een bijzondere belevenis was.

Kosten: € 78,- voor deze pilotworkshop (normale prijs € 118,-)
Atelier open: 10.00 uur
Start workshop: 10.30 uur
Lunch: 12.30 uur
Inloop modellen: 13.30 uur
Tussen 15.30 en 16.00 uur naar huis met een glimlach op je gezicht
Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch
Aanmelden via een e-mail naar marike.boerman@gmail.com


18 januari 2020
Workshop Zeeschap schilderen
Leer in een dag de zee en de lucht schilderen, inclusief lunch

Zeeschap


Storm, hoge golven, of een weerspiegeling van de lucht in rustig water… Jij bepaalt het weer deze dag in Bokhoven aan Zee.
Marike Boerman neemt je mee op een zeereis aan de hand van het werk van verschillende kunstenaars om te laten zien hoe ze omgaan met de lucht en de zee. Je krijgt uitleg over de technische opbouw van een zeeschap. Hierna ga je aan de slag met olie-of acrylverf en werk je aan de hand van zelf meegebrachte foto’s aan je zeeschap.
Een leerzame workshop inclusief een overheerlijke zeemans lunch. Mocht je het leuk vinden, dan mag je je werk exposeren in Atelier De Heerlijkheid tijdens 'Een avond voor mannen en vrouwen met baarden (en ook zonder baarden)' op 28 februari 2020.

Kosten: € 70,-
Start workshop: 10.30 uur (lunch: ca. 13.00 uur)
Tussen 15.30 en 16.00 uur bekijken we het werk onder het genot van een drankje.
Om 16.00 uur naar huis met een schilderij in je hand en de zee en de lucht in je hoofd.
Aanmelden via een e-mail naar marike.boerman@gmail.com
Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch

28 februari 2020
De avond voor mannen en vrouwen met baarden (zonder baard mag ook)
Zeemansavond; een avond over zee, vis, zeemansliederen en maritieme kunst

... met baarden ...


Voor één keer ligt Bokhoven aan zee
Storm, hoge golven en regen zorgen ervoor dat het 28 februari koud en guur zal zijn in ‘Bokhoven aan zee’. Kom schuilen in onze ‘Heerlijkheid’. De kachel brandt en er zal uit volle borst gezongen worden door Havenkoor Vissershang. Een verhalenverteller neemt je mee op reis en Marike Boerman vertelt over maritieme kunst.
Weet jij wat koek en zopie precies betekent? Wij wel, kom het maar proeven! Het zal jullie aan niets ontbreken voor je je eigen kajuit weer opzoekt aan het einde van de avond.

Atelier open: 20:00 uur tot zolang het gezellig is, aanvang 20:30 uur
Toegang € 15,- inclusief uitgebreide koek en zopie
Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch
Reserveren via een e-mail naar marike.boerman@gmail.com


3 april 2020
Lezing - John Rabou
AFGELAST !
John Rabou, illustrator gespecialiseerd in historische en archeologische illustraties, vertelt over zijn werk

AFGELAST !

23 + 24 mei 2020
Workshop modeltekenen/ -schilderen - voor volwassenen
AFGELAST !
Eén of twee dagen tekenen en schilderen naar levend model, inclusief een luxe high tea

High tea bij workshop

Op 23 en 24 mei organiseer ik twee dagen modeltekenen/ -schilderen. Inclusief, zoals je in De Heerlijkheid mag verwachten, een luxe high tea. Je werkt naar levend ongekleed model. Een mensenlichaam is mooi, kwetsbaar, sterk en gevoelig tegelijkertijd. Deze workshop is bedoeld om precies dat treffend te leren weergeven.

Zaterdag 23 mei ziet het programma er als volgt uit
13:00 Atelier open. Er is koffie en thee. Je kunt alvast kijken waar je wilt gaan staan of zitten.
13:30 Start workshop.
Door de eeuwen heen is het menselijk lichaam een inspiratiebron geweest voor meerdere kunstenaars. Ik vertel daar over in een korte introductie. Hierna ga je aan de slag. Je werkt met houtskool. Ik leer je over verhoudingen, houdingen, richting en dynamiek. Je leert hoe je snel een model opzet.
15:30 High tea
16.00 Korte poses van het model worden iets langer zodat je meer kunt gaan werken met schaduw en licht. Je leert kijken naar hoe de huid om het lichaam zit. Eventueel werk je met verdunde olieverf.
17.30 Evaluatie onder het genot van een drankje.
18.00 Met een voldaan gevoel naar huis. Wellicht vol inspiratie om de dag erop weer te komen.

Zondag 24 mei ziet het programma er als volgt uit
13:00 Atelier open. Er is koffie en thee. Je kunt alvast kijken waar je wilt gaan staan of zitten.
13:30 Start workshop.
Een korte introductie aan de hand van werk van verschillende kunstenaars over hoe je met licht, en weergave van huid en spieren om kunt gaan.
Hierna ga je aan de slag. Je werkt met verdunde olieverf.
15:30 High tea
16:00 Het model neemt de rest van de middag een pose aan zodat je in alle rust een prachtig eindwerk kunt maken. Je werkt in het materiaal dat je zelf kiest.
17:30 Evaluatie onder het genot van een drankje.
18:00 Met een voldaan gevoel en een prachtig kunstwerk naar huis.

Verdere informatie
De prijs is € 80,- per workshop of € 130,- voor beide workshops. De workshop op zaterdag is geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het gebied van modeltekenen en -schilderen. Ik begeleid iedereen op zijn eigen niveau. De workshop op zondag is alleen geschikt voor mensen die ervaring hebben met modeltekenen en -schilderen en/of mensen die deel genomen hebben aan de workshop op zaterdag.
Aanmelden via een mail naar marike.boerman@gmail.com.

12 juli 2020
Buitenschilderdag
Kijken door de ogen van Van Ruisdael
foto buitenschilderdag

BuitenschilderdagDit jaar vertelt Marike je over Jacob van Ruisdael ter inspiratie voor je eigen werk dat je deze dag gaat maken. Uiteraard is er op creatieve manier nagedacht over hoe we De Heerlijkheid, De Heerlijkheid kunnen laten blijven, met inachtneming van de adviezen van het RIVM. Graag verrassen we je met een uitgebreide picknick als lunch. Als afsluiting een drankje hoort er natuurlijk ook bij. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Wat heb je nodig?
Schildersspullen en een schildersezel. Mocht je dat niet hebben, dan vinden we een oplossing

Moet je ervaring hebben?
Iedereen is welkom, met en zonder ervaring. Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Wat kost deze heerlijke dag?
€ 75,- Euro per persoon, inclusief lunch

De Buitenschilderdag duurt van 10:30 uur tot 17:00 uur

Adres: Gravin Helenastraat 3, 5221CB Bokhoven / 's Hertogenbosch
Aanmelden via een e-mail naar marike.boerman@gmail.com

of stuur een bericht naar: 0618275207

18/19/20 sep 2020
Expositie De Heerlijkheid in kleur
Atelier De Heerlijkheid, de plek waar kunst en inspiratie elkaar ontmoeten. Acht kunstenaars exposeren in dit rijksmonument. Kunst om je te raken op verschillende manieren.

Erlinde Boersma
Daniëlle van Broekhoven
Eva Deurlo
Ben Acket
Karin Jonkers
Nana Ruegebrink
Janneke Klop
Marike Boerman

Expressie in kleur en beweging van Danielle van Broekhoven. Beleef de Kleuren van Ben Acket, kunst waar je geborgen en veilig bent. Kunst om te vertederen van Eva Deurloo. Kunst als Juweeltjes van Nana Ruegebrink. Passie en verlangen door de ogen van Erlinde Boersma. Volg de lijnen van Janneke Klop voor een kijkje in een voor jou nu nog onbekende wereld. Karin Jonkers laat je zien hoe licht kan sprankelen of zacht aanraken en ontmoet je eigen verhaal in de schilderijen van Marike Boerman. Er is een plek waar kunst en inspiratie elkaar ontmoeten. Je weet nu waar dat is.

Graag ontvangen we je tijdens de opening van de expositie op 18 september, en op zaterdag en zondag 19 en 20 September.
Vrijdagavond opening 20:30 uur.
Zaterdag en zondag 11:00 – 17:00 uur.
Om aanwezig te zijn bij de opening op vrijdag dien je te reserveren, de rest van het weekend kun je spontaan binnenlopen.
Reserveren door te mailen naar marike.boerman@gmail.com

Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch

27 september 2020
Buitenschilderdag (herhaling van de buitenschilderdag van 12 juli)
Kijken door de ogen van Van Ruisdael
foto buitenschilderdag

BuitenschilderdagDit jaar vertelt Marike je over Jacob van Ruisdael ter inspiratie voor je eigen werk dat je deze dag gaat maken. Uiteraard is er op creatieve manier nagedacht over hoe we De Heerlijkheid, De Heerlijkheid kunnen laten blijven, met inachtneming van de adviezen van het RIVM. Graag verrassen we je met een uitgebreide picknick als lunch. Als afsluiting een drankje hoort er natuurlijk ook bij. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Wat heb je nodig?
Schildersspullen en een schildersezel. Mocht je dat niet hebben, dan vinden we een oplossing

Moet je ervaring hebben?
Iedereen is welkom, met en zonder ervaring. Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Wat kost deze heerlijke dag?
€ 75,- Euro per persoon, inclusief lunch

De Buitenschilderdag duurt van 10:30 uur tot 17:00 uur

Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch
Aanmelden via een e-mail naar marike.boerman@gmail.com

of stuur een bericht naar: 0618275207

16 en 17 oktober 2020
Film / documentaire 'Celibaat'
Filmavond bij Atelier De Heerlijkheid met regisseur Daan Jongbloed
AFGELAST n.a.v. de verscherping van de maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Zodra het weer kan gaan we samen met Daan een nieuwe datum vaststellen.


De Kruisheren van Sint Agatha kozen op jonge leeftijd voor een celibatair leven in het klooster. In deze kleine gemeenschap wordt nauwelijks gesproken over hun seksuele onthouding en de afwezigheid van een liefdesrelatie. In de documentaire Celibaat maakt regisseur Daan Jongbloed dit thema voorzichtig bespreekbaar. In verstilde observaties en intieme interviews over verlangens, worstelingen, twijfels en eenzaamheid, schetst de documentaire een kwetsbaar en eerlijk beeld van mannen die voor een celibatair leven kozen.

Daan zal ook aanwezig zijn en zal vertellen over hoe hij het vertrouwen heeft gekregen van de kloosterlingen en zal vragen beantwoorden van het publiek.

Deze documentaire wordt zowel 16 als 17 oktober vertoond in de tuin van Atelier De Heerlijkheid. Als het weer het niet toelaat zitten we in ons mooie atelier.

Atelier open om 20:00 uur, aanvang film 20:30 uur, einde filmavond 22:30 uur
Entrée € 17,50 inclusief koffie/thee, versnapering en drankje.
Vooraf reserveren is noodzakelijk gezien het beperkte aantal plaatsen.
Reserveren via: marike.boerman@gmail.com of 0618275207.

Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch20 en 27 juni 2021
Workshop modeltekenen en -schilderen
Eén of twee dagen tekenen en schilderen naar levend model, inclusief een luxe high tea

Workshop met high teaTijdens deze workshop kun je je één of twee dagen volledig concentreren op wat je ogen zien en je handen doen. Twee dagen met twee verschillende modellen. Marike begeleidt iedereen individueel naar ieders niveau.

De eerste zondag is iedereen welkom, zowel beginners als gevorderden. De tweede zondag is voor de deelnemers die de eerste zondag ook al meededen, of voor de meer ervaren modeltekenaar.

Om je volledig in de watten te leggen wordt er gezorgd voor een luxe high tea.

Wat kost deze heerlijke workshop?
Eén dag kost € 90,-. Doe je twee dagen mee, dan kost het € 150,-. Dit is inclusief schetspapier, houtskool, verf, luxe high tea en een afsluitend drankje.

We beginnen om 12:00 uur en om 17:00 uur ga je naar huis, met goed gemaakt werk onder de arm, een hoofd vol beelden en inspiratie en toch volledig ontspannen.

Voor deelname, reserveer door te mailen naar: marike.boerman@gmail.com
Of stuur een bericht naar 06 1827 5207

Adres: Gravin Helenastraat 3, Bokhoven

18 juli 2021
Buitenschilderdag
Kijken door de ogen van Van Gogh
Buitenschilderdag met picknick

Buitenschilderdag met picknickAtelier De Heerlijkheid organiseert wegens succes nogmaals de BUITENSCHILDERDAG
Dit jaar vertelt Marike je over Vincent van Gogh ter inspiratie voor je eigen werk dat je deze dag gaat maken.

Graag verrassen we je met een uitgebreide picknick als lunch. Als afsluiting een drankje hoort er natuurlijk ook bij. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Wat heb je nodig?
Schildersspullen. Mocht je dat niet hebben, dan vinden we een oplossing

Moet je ervaring hebben?
Iedereen is welkom, met en zonder ervaring. Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Wat kost deze heerlijke dag?
€ 79,- per persoon, inclusief lunch

De Buitenschilderdag duurt van 10:30 uur tot 17:00 uur

Voor deelname, reserveer door te mailen naar: marike.boerman@gmail.com

of stuur een bericht naar: 0618275207

Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch

22 augustus 2021
Buitenschilderdag (herhaling van de buitenschilderdag van 18 juli)
Kijken door de ogen van Van Gogh
Buitenschilderdag met picknick

Buitenschilderdag met picknickAtelier De Heerlijkheid organiseert wegens succes nogmaals de BUITENSCHILDERDAG
Dit jaar vertelt Marike je over Vincent van Gogh ter inspiratie voor je eigen werk dat je deze dag gaat maken.

Graag verrassen we je met een uitgebreide picknick als lunch. Als afsluiting een drankje hoort er natuurlijk ook bij. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Wat heb je nodig?
Schildersspullen. Mocht je dat niet hebben, dan vinden we een oplossing

Moet je ervaring hebben?
Iedereen is welkom, met en zonder ervaring. Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Wat kost deze heerlijke dag?
€ 79,- per persoon, inclusief lunch

De Buitenschilderdag duurt van 10:30 uur tot 17:00 uur

Voor deelname, reserveer door te mailen naar: marike.boerman@gmail.com

of stuur een bericht naar: 0618275207

Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch

29 augustus 2021
Sporen in het landschap
Een workshop voor het hele gezin
Landart workshop

Sporen in het landschapKom met je gezin naar het atelier van kunstenares Marike Boerman. Tijdens deze workshop kunnen jong en wat ouder samen genieten van de prachtige omgeving van het samenzijn en samenwerken aan een bijzonder kunstproject.

In het atelier bedenken jullie sporen die je achter mag laten in het landschap. Marike helpt jullie daarbij. Aan de Maas gaan jullie samen vervolgens Landart maken.

Heb je altijd al beroemd willen worden in Bokhoven? dan is dit je kans!

Het is eigenlijk een feestje voor alle gezinsleden. Inclusief een kampvuur, zelf gebakken popcorn en drinken in verschillende smaken.

29 augustus 2021 van 13:00 tot 17:00 uur

Wat kost zo’n super leuke middag?
Kinderen: € 14,-
Volwassenen: € 20,-
Leeftijd: van 4 tot 80

Voor meer informatie en/of deelname: bel of stuur een bericht naar 06 18275207 of mail naar marike.boerman@gmail.com


Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch

20 september 2021
Sumi-E in 6 lessen
Ruimte voor hoofd, hart en inkt - 6 lessen oosterse penseeltechnieken, tweewekelijks op maandagavond
foto Sumi-E

Sumi-ETijdens de lessen Sumi-E (oosterse penseeltechnieken) leer je te schilderen vanuit beheersing. Door uit oefening verkregen controle over materiaal, houding en ademhaling, ontstaat er ruimte voor intuïtie en ruimte voor wat je in de kern wilt weergeven. Je zult merken dat de oosterse penseeltechniek je ook in je overige werk meer vrijheid geeft.

Marike heeft zich al tijdens haar studie aan de kunstacademie laten inspireren door en verdiept in de geschiedenis en de filosofie van het confucianisme taoïsme en zenboeddhisme waar ruimte was en is voor de ontwikkeling van een zeer vrije en expressieve vorm van schilderen. De zogenaamde ‘zuidelijke school’. Marike laat je ervaren hoe deze filosofieën bij elkaar komen in de kunst van de zwarte inkt, oftewel de Sumi-E.

Vanaf september kun je je om de week op maandagavond bekwamen in deze eeuwenoude maar bijzonder expressieve techniek en zo ruimte geven aan hoofd, hart en inkt.

Voor mensen met en zonder schilder- en tekenervaring die kennis willen maken met oosterse penseeltechnieken.

Kosten: 125 Euro voor 6 lessen (tweewekelijks), inclusief materiaal
Start van de lessen: maandag 20 september
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur

Reserveer voor deelname door te mailen naar: bij@atelierdeheerlijkheid.nl
Of stuur een bericht naar 06 1827 5207

Adres: Gravin Helenastraat 3, Bokhoven

3 + 10 oktober 2021
Beest in Bokhoven
Een workshop dieren schilderen naar Paulus Potter
stier

Beest in BokhovenTijdens deze workshop leer je in twee middagen beesten schilderen in hun meest pure en dierlijke vorm.

We kijken ter inspiratie naar het beste voorbeeld dat er is, Paulus Potter. Hij schilderde realistisch, met veel aandacht voor de huid, de uitdrukking en de houding van de dieren. We maken met nadruk geen ‘schattig’ portret van de poes. Eigenlijk is het modeltekenen/schilderen, niet van de mens, maar van een dier.

Wat leer je: De opbouw van een schilderij zoals in de gouden eeuw, de modelweergave van een beest met aandacht voor anatomie, huid en haar.

De workshop beslaat twee zondagmiddagen: 3 en 10 oktober 2021 van 12.30 tot 16.30 uur.
Kosten: 85 euro inclusief koffie, thee en eind middag luxe (borrel)hapjes en wat te drinken.
Kortom, twee middagen om veel te leren en om van te genieten.

Voor meer informatie of reservering voor deelname: mail naar bij@atelierdeheerlijkheid.nl of stuur een bericht naar 06 1827 5207

Adres: Gravin Helenastraat 3, Bokhoven

30 januari 2022
Workshop Zeeschap schilderen
Een leerzame workshop inclusief een overheerlijke zeemanslunch

ZeeschapStorm, hoge golven, of een weerspiegeling van de lucht in rustig water… Jij bepaalt het weer deze dag in Bokhoven aan Zee.
Marike Boerman neemt je mee op een zeereis aan de hand van het werk van verschillende kunstenaars om te laten zien hoe ze omgaan met de lucht en de zee. Je krijgt uitleg over de technische opbouw van een zeeschap. Hierna ga je aan de slag met olie-of acrylverf en werk je aan de hand van zelf meegebrachte foto’s om je eigen zeeschap te schilderen.
Graag verrassen we je met een echte zeemanslunch. Als afsluiting een sopie hoort er natuurlijk ook bij. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Wat heb je nodig?
Schilderspullen. Mocht je dat niet hebben, dan kun je ze bij me aanschaffen.
Moet je ervaring hebben?
Iedereen is welkom, met en zonder ervaring. Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau.

Kosten: € 90,- per persoon, inclusief lunch
We starten om 10.30 uur, einde om 16.00 uur

Aanmelden via een e-mail naar bij@atelierdeheerlijkheid.nl
of stuur een bericht naar: 0618275207

Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch

10 april 2022
Workshop ambachtelijk verf maken
Inclusief een luxe high tea
high tea

Workshop met high tea

verf maken

Ambachtelijk verf makenIn het prachtige dorpje Bokhoven bevindt zich het atelier van kunstenares Marike Boerman. Tevens is hier ‘De Verftuin' te vinden waaruit pigmenten, bindmiddelen en kleurstoffen te halen zijn. Onder professionele begeleiding van Marike kun je tekenen en schilderen, maar zeker ook genieten van deze inspirerende plek.

Tijdens de workshop verf maken leer je met verschillende bindmiddelen olieverf en/of eitempera/aquarelverf maken. Een prachtige techniek die je zeer zeker een verbreding in materiaalkennis en een verdieping in je schilderwerk zal opleveren. Je werkt met de beste oliën en de meest bijzondere pigmenten.

De Workshop kost € 100,- inclusief materiaal en een luxe High Tea
De workshop duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur

Voor deelname, reserveer door te mailen naar: bij@atelierdeheerlijkheid.nl
of stuur een bericht naar 06 1827 5207

Adres: Gravin Helenastraat 3, Bokhoven

1 mei 2022
Sporen in het landschap
Een workshop voor het hele gezin
Landart workshop

Sporen in het landschapKom met je gezin naar het atelier van kunstenares Marike Boerman. Tijdens deze workshop kunnen jong en wat ouder samen genieten van de prachtige omgeving, van het samenzijn en van het samenwerken aan een bijzonder kunstproject.

In het atelier bedenken jullie sporen die je achter mag laten in het landschap. Marike helpt jullie daarbij. Aan de Maas gaan jullie samen vervolgens Landart maken.

Heb je altijd al beroemd willen worden in Bokhoven? Dan is dit je kans!

Het is eigenlijk een feestje voor alle gezinsleden. Inclusief een kampvuur, zelf gebakken popcorn en drinken in verschillende smaken.

Zondag 1 mei 2022 van 13:00 tot 17:00 uur

Wat kost zo’n super leuke middag?
Kinderen: € 14,-
Volwassenen: € 20,-
Leeftijd: van 4 tot 80

Voor meer informatie en/of deelname: bel of stuur een bericht naar 06 18275207 of mail naar bij@atelierdeheerlijkheid.nl

Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch

26 juni 2022
Buitenschilderdag
Kijken door de ogen van Jan Sluijters
Buitenschilderdag met picknick

Buitenschilderdag met picknickDit jaar vertelt Marike je over Jan Sluijters ter inspiratie voor je eigen werk dat je deze dag gaat maken.

Graag verrassen we je met een uitgebreide picknick als lunch. Als afsluiting een drankje hoort er natuurlijk ook bij. Zo kun je aan het eind van de dag naar huis met een mooi kunstwerk en een onvergetelijk mooie herinnering.

Wat heb je nodig?
Schilderspullen. Mocht je dat niet hebben, dan kun je ze bij me aanschaffen

Moet je ervaring hebben?
Iedereen is welkom, met en zonder ervaring. Marike begeleidt individueel en naar ieders niveau

Wat kost deze heerlijke dag?
€ 85- per persoon, inclusief lunch

De Buitenschilderdag duurt van 10:30 uur tot 17:00 uur

Voor deelname, reserveer door te mailen naar: bij@atelierdeheerlijkheid.nl
of stuur een bericht naar: 0618275207

Adres: Gravin Helenastraat 3 Bokhoven/'s-Hertogenbosch