Marike Boerman

Over Marike Boerman

Marike Boerman

Marike Boerman

Het is voor mij de kunst, maar vooral ook het plezier om met lijn en vlekken, met inkt en pigmenten, met figuratieve en meer abstracte elementen een beeld te creëren. Meestal tweedimensionaal, soms driedimensionaal. De bedoeling van de beelden die ik maak is dat ze open blijven voor het verhaal van degene die ernaar kijkt.

Sinds mijn afstuderen aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg ben ik actief als autonoom kunstenaar en als eerstegraads docente beeldende vakken in het voortgezet onderwijs. Ik heb meer dan tien jaar lesgegeven aan cursisten van amateurvereniging Het Bossche Palet, waar ik cursussen gaf aan volwassenen. Ik ben op verschillende manieren betrokken geweest bij kunsteducatieprojecten voor basis- en voortgezet onderwijs.
Ik maak schilderijen en tekeningen in opdracht en vrij/autonoom werk. Ook maak ik muurschilderingen en ander decoratiewerk. Daarnaast geef ik cursussen, workshops, besprekingen en lezingen.